måndag 23 mars 2015

Det går inte att förändra världen på en dag

Som ni säkert har hört tidigare så skapades inte jorden på en dag. På samma sätt kan vi inte förändra världen på en dag. Ibland vill man ha förändring i livet på en gång men det funkar sällan så. Som tex vill jag ha resultat på en gång när jag tränar, men tyvärr funkar inte det utan jag måste hålla ut en längre tid för att få de resultat jag vill ha.

Alltså kan man inte nå sina stora mål på en gång, utan man måste sätta upp små mål längs vägen. Dessa små förbättringar varje dag kommer leda till ditt stora mål. Detta är även bra eftersom att ett stort mål ofta ses som omöjligt om man tittar på det. Tänkt dig att du ska gå hela kinesiska muren, det ses gärna som omöjligt till en början, men går du en bit varje dag kommer du till slut komma fram till ditt mål. Detta gäller även målen i livet. De kan vara stora men för att nå dem tar du en bit varje dag emot ditt mål. 


Sen är det även så att resultat som kommer med tiden varar längre medan mål som vi når snabbt också försvinner snabbt. Ett praktexempel är de som försöker gå ner i vikt, de som går ner snabbt brukar ofta gå upp snabbt när de har nått sin målvikt medan de som går ner långsamt ofta stannar på målvikten också.

Så sätt stora mål, dela upp målet i smådelar och gå en bit varje dag för att tillslut nå dina stora drömmar. Se även till att de mål du når varar länge så stressa inte emot dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar