fredag 27 mars 2015

Vi tänker för mycket på dåtiden och framtiden

I dagens samhälle är vi väldigt stressade och det påverkar oss på massor av olika sätt (Som jag har skrivit om en del här!). Detta beror till stor del av att vi lägger för mycket vikt på dåtiden och framtiden. Vi tittar bakåt för mycket då vi inte vågar testa saker som vi har sett misslyckats innan medan vi samtidigt tittar framåt för mycket och vill hela tiden vara framme vid målet.

Helt enkelt går vi och längtar till våra mål men hindrar oss tack vare att vi är fast i dåtiden och det som hände då. Om vi kunde släppa dessa två ibland och bara fokusera på det som händer just nu skulle vi bli mycket effektivare. Detta skulle göra att vi stressar mindre eftersom att det inte någon stress i nuet. Allt handlar bara om vad som händer just där och då.

Hur länge sedan var det du satte dig ner och bara andades ut och njöt av stunden? Antagligen väldigt länge sedan. Som jag skrivit innan är det jätte viktigt att hitta sina stunder (Våga ta det lugnt) och det här handlar mycket om det. Hitta dina stunder där du kan känna av nuet och njuta av det. Många gånger är det väldigt avslappnande.

I dagens samhälle händer väldigt mycket saker och vi har alltid något att göra, då är det extra viktigt att kunna koppla av. Konsten att koppla av är svår och den måste tränas upp. Jag kan dock säga att det är väldigt nödvändigt och skönt. Nu när våren är på ingång är det ännu skönare att ta en stund och bara njuta. När du lär dig koppla av och njuta utav nuet kommer du känna dig lugnare. Detta lugn kommer tjäna dig positivt då du kommer bli effektivare i vardagen utan att behöva stressa mer.

Ta dig tiden att njuta va nuet då det kommer tjäna dig gott. Kom loss från dåtiden och sluta oroa dig över framtiden, njut av nuet och mår bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar