torsdag 19 mars 2015

Du missar 100% av de skott du inte skjuter!

För många år sen fastnade jag för ett citat taget från Wayne Gretzky. "Du missar 100% av de chanser du inte skjuter". Vilket är väldigt sant. Skjuter du inga skott under en match kommer du aldrig göra mål heller. Samma sak gäller i livet, tar du inga risker kommer du aldrig lyckas.


Under hela livet kommer man behöva ta risker för att komma vidare i livet. Många gånger står vi inför vägskäl där vi inte vet vart vi ska eller är rädda för vad som kommer möta oss på vägen, Ofta försöker man fråga andra om vilken väg man ska ta, dock handlar allt om vart du vill och vad du är villig att riskera och då kan ingen annan hjälpa dig. Vägar man aldrig har gått på innan kommer att vara läskiga och vi kommer aldrig kunna vara helt förberedda för vad vi ska möta. För att komma någonstans måste vi våga utmana oss själva, vilket ofta är läskigt.

För att göra det hela lite enklare att förstå. Tänk er baseboll eller brännboll, du är säker medan du står på en av baserna men för att ta dig till nästa måste du ju springa till den. På vägen till nästa bas kan du bli bränd och förlora poäng osv. Detta vill du självklart inte och då blir vägen helt plötsligt väldigt läskig. Så vi försöker många gånger att förbli säkra genom att försöka ta med oss basen vi står på till nästa bas. Dock fungerar inte reglerna på detta sätt alltså går det inte. Ska du ta dig till andra basen måste du ut på den osäkra marken. Dock ökar dina chanser att komma till nästa bas om du försöker än om du står kvar.

Alltså missar du 100% av de skott du inte skjuter! Våga testa annars kommer du ingenstans!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar