fredag 20 mars 2015

Du kan bara ändra på dig själv!

Ofta under vår vardag möter vi människor som lätt irriterar oss. När vi möter en sådan person kan våra dagar lätt bli förstörda. Det där bra humöret du var på är helt bortblåst och du är bitter resten av dagen. Varför sker detta? Vi alla känner någon som skulle behöva ändra på något för att du ska tåla dem. När du väl börjar på en person kan du lätt hitta fler du vill rätta till på. Varför går vi runt med dessa tankar?

Jag anser att det är för att vi tycker att vi själva är perfekta. Vi har svårt att inse att det är vi som behöver ändra på oss. Det är ofta man tänker att andra runt omkring sig behöver ändra på sig eftersom att det är dem det är fel på, enligt en själv. Men är det verkligen dem det är fel på? Är det inte väldigt svårt att ändra på någon annan? Jag skulle säga att det är nästintill omöjligt att ändra på andra eftersom att deras beteende beror på deras syn på verkligheten och tidigare egenskaper. Vill vi ha en förändring i livet måste vi själva ändra på oss.

Som jag skrev i inlägget "Vad är verklighet?" är allt vi möts av neutralt men det är vår tolkning av verkligheten som avgör om det vi möts av är positivt eller negativt. För att vi själva ska kunna ändra på oss behöver vi vara medvetna om hur vi reagerar pga vårt filter.

Du kommer även inte komma någonstans i livet om du hela tiden tycker att andra ska ändra på sig. Skyller man alltid ifrån sig på andra kommer man själv aldrig ändra på sig. För att nå nya resultat måste man ändra på sitt beteende. Skyller du på andra kommer du aldrig ändra på dig själv eller komma någonstans i livet. Då är du tyvärr fast!

Gandhi uttrycker sig väldigt bra och det är på detta sätt jag försöker leva mitt liv, gör det ni också!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar