onsdag 18 mars 2015

Du måste tro på dig själv!

Något man gärna ser ute i samhället är att alldeles för många inte tror på sig själva. Vilket är väldigt tråkigt att se då det är jätte viktigt att tro på sig själv. Tror man inte på sig själv kommer man aldrig våga göra det man vill. Alla människor är kapabla till att göra underverk men man måste tro på sig själv. Detta är något som gäller genom hela livet.

Vill du göra underverk och ta dig dit du vill måste du tro på vad du själv vill. För tror inte DU på dig själv eller det du gör, hur ska då någon annan nånsin kunna göra det? I allt vi gör måste vi börja hos oss själva. Ni kanske har hört att man inte kan älska någon om man inte älskar sig själv först. Jag skulle säga att de stämmer och det är bara ett av alla påståenden som stämmer. Som sagt måste vi alltid börja hos oss själva. För att leda andra personer måste vi kunna leda oss själva, för att andra ska tro på oss måste vi tro på oss själva först, för att kunna övertala personer måste du kunna övertala dig själv osv. Listan skulle kunna bli hur lång som helst! Poängen är att vi måste börja med oss själva i allt vi gör. För klarar vi inte av att övertyga oss själva, hur ska vi då kunna övertyga andra?

En faktor som gör att vi inte tror på oss själva är, vad jag tror, att vi jämför oss för mycket med andra. Vi vill alltid vara bättre än andra och jämför oss med andra för att veta hur vi ligger till jämfört med dem. Vi jämför betyg, kläder, utseende, presentationer, kunskap etc. Vi jämför allt! Då är frågan, kan man jämföra något som är unikt? Naturligtvis inte, för då är det inte unikt. Därför måste vi sluta jämföra oss med andra då vi bara kommer trötta ut oss själva och må dåligt utav det. Vi är alla unika!

Så helt enkelt måste vi sluta jämföra oss med andra för att på så sätt öka tron på oss själva! För tror vi på oss själva kan vi skapa underverk!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar