lördag 14 mars 2015

Vad är styrka?


Vad är egentligen styrka? Är det den som kan lyfta mest i bänkpress, den som är starkast i diskussioner, springer längst eller de som lyckas trycka ner andra? Enligt mig är det ingen av dessa rätt svar. För att lyfta mycket krävs mycket träning och det kan många lyckas med, dock är en del personers motivation inom träning riktigt fascinerande. Det finns en hel del personer som är riktigt skickliga när det kommer till diskussioner, dock är inte detta heller styrka för mig då man kan träna upp sina retoriska förmågor. Att trycka ner någon är bara fegt och bör aldrig hända, tyvärr händer detta dagligen alltså är inte det styrka heller.

Styrka i mina ögon är de som har styrkan och modet att backa tillbaka ett steg för att lyfta upp någon annan. Att genom släppa på sin egen prestige ge någon annan möjligheten att skina. Det krävs en hel del av en person för att kunna backa ett steg och låta en annan person få beröm för något ni eventuellt har gjort tillsammans då det ligger i människans natur att vilja få uppskattning. Lyckas man dock putta bort detta begär för att lyfta upp personer som kanske inte har kommit lika långt som du eller som inte har samma självförtroende har man visat prov på riktig styrka. Detta kommer självklart vara en utmaning, men är det ingen utmaning kommer det inte ändra dig.

Så helt enkelt, våga ta ett steg tillbaka och lyft upp personer som behöver det! :)


2 kommentarer:

  1. Intressanta åsikter, jag måste hålla med till en större utsträckning. För mig är styrka, att vara stark från flera perspektiv. Det finns så pass många anledningar till varför människor tränar, bygga självkänsla, osäkerhet, att vara hälsosam, eller se sig själv som störst, bäst och/eller starkast. Att vara stark är att träna av rätt anledning. Tränar man för att trycka ner andra så är man inte särskilt stark, oavsett om man bänkar 150 kg. För de människor som faktiskt bygger upp en trygghet av att träna och kan som du sa hjälpa andra eller åtminstone ha insikt nog att förstå att alla börjar från "Scratch" och att alla varit i den positionen som varje ny motiverad människa är i då de går in på gymmet för första gången. Att ha modet att ge den personen en komplimang/visa uppskattning som du nämnde. Eller att hjälpa den individen att inte känna sig osäker eller otrygg i sig själv då han/hon lyfter upp hantlarna för första gången är vad styrka handlar om för mig. Mvh Johan Olsson. (Ursäkta den dåliga stavning/grammatiken)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt bra tankar Johan! Gillar dem starkt och du har helt rätt att styrka även är att vara ödmjuk och visa respekt för som du säger är det inte helt lätt att gå in första gången på ett gym utan att känna att alla tittar på en. Man går ju dit av en anledning och alla är där då de har ett gemensamt intresse dock olika mål. Hjälpa andra och lyfta upp dem är något som kräver mod och styrka :)

      Radera