onsdag 25 mars 2015

Livet är inte en dans på rosor

Ibland är inte alltid vägen mot sina mål lätt, man stöter på hinder och problem. Det finns stunder då man bara vill ge upp allt för att det är så sjukt jobbigt. Allt suger och man ser inte ljuset i tunneln. Alla har vi varit där nån gång i livet och det kommer komma fler sådana tillfällen.

Det är i dessa jobbiga tillfällen det är viktigt att komma ihåg varför man började. En gång satte man ett mål av en orsak och det är den orsaken som ska få en att fortsätta. Då gäller det att målet man satte var så bra att det kan få en att fortsätta även under dessa jobbiga tider. För att målet ska få en att fortsätta är det viktigt att målet är värt att kämpa för. Många sätter för låga mål som de inte känner är värda att kämpa för när det är som jobbigast. Dessa kommer inte utvecklas eller komma framåt.

Som man brukar säga "det blir bra i slutet", alltså är det inte slutet även om känslan är sådan om det inte är bra. För när du har nått ditt mål som du har kämpat för kommer det kännas som du står på toppen av ett berg och inget kan påverka dig. Har du denna känsla när du har nått ditt mål har du haft ett bra mål som var värt att kämpa för. 

Det är även så att inget i livet kommer gratis, man måste vara beredd att offra saker och att hänga i när det är som jobbigast. Tyvärr släpper många taget när det är som jobbigast eftersom att de inte känner att de är värt det eller att de känner att de inte orkar lägga ner energin som behövs för att ta sig igenom stormen. Du kommer aldrig veta hur stark du är tills stark är det ända du kan vara. Klarar du dig ur denna jobbiga period vet du att du kan klara av det igen och igen och igen. Du kommer även lämna den jobbiga perioden starkare än när du kom in i den. Du har blivit en erfarenhet rikare och kommer bära med dig den resten av livet. Det är detta livet handlar om, livet är inte alltid lätt och livet kommer slå dig rakt i ansiktet ibland. Det ända man kan göra är att möta det och när det är jobbigt är det bara att bita ihop och ta i lite till. 

Min mormor sa till mig för många år sedan att man aldrig får utmaningar som är så svåra att man inte kan klara av dem. Alltså är det bara inställningen som bestämmer om vi lämnar det jobbiga eller kämpar oss igenom det. Mitt val är alltid att kämpa mig igenom det då det gör mig starkare och ger mig mer erfarenhet än om jag bara skulle ge upp. Tyvärr kommer man aldrig någonstans i livet om man ger upp. Vill du något gäller det att kämpa för det, tar du inte i tillräckligt kommer någon annan göra det. It´s just to face it! Livet är orättvist men se till att du är den som får den största delen av kakan, för det är du värd!

Livet är inte en dans på rosor, ibland ramlar man mellan bladen och då sticker det i fötterna. Livet är inte alltid lätt men det finns alltid en väg upp igen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar